Så här ser det ut hemma just nu
Så här ser det ut hos mig just nu.

Överallt är det saker, överallt. Jag hittar inte det jag vill ha och det är alltid något i vägen för det jag vill göra, alltid. Att starta kaffebryggaren varje morgon är en bragd. Så har det varit i över en vecka nu.

Jag har precis flyttat. Och blivit sambo.

För fyra månader sedan lämnade jag en lägenhetsvisning med ett leende på läpparna. Jag tänkte, den här lägenheten vill jag ha.

Nu bor vi där.

Trots detta tänker jag bara negativa tankar när jag kliver ur sängen.

Sällan nöjda

Varför känner vi oss sällan nöjda? Vad är den lyckliga hemligheten? Varför är vi lärda att slita och arbeta hårt för att nå vårt mål och när vi nått vårt mål (som vi aldrig gör eftersom det hela tiden förändras?), då, först då kan vi bli belönade och lyckliga? Går det att ändra på?

Det pratar Shawn Achor om under ett TEDx Event. Han pratar om hur vi kan förändra och lura hjärnan att bli gladare, ger tips på aktiviteter som gör oss lyckliga, vilket bevisligen gör oss mer kreativa och produktiva. 12 minuter skön boost att börja dagen med!

Detta är andra inlägget i #blogg100 – en utmaning i att skriva en bloggpost om dagen i 100 dagar.