Logotyp Blogg100

Då har jag tagit mig igenom en fjärdedel av #blogg100, en utmaning i att skriva en bloggpost om dagen i 100 dagar. Det här är blogginlägg nummer 26 och det har inte varit helt lätt, det är helt nytt för mig att skriva så här ofta och mycket.

Jag var taggad i början och skrev tre-fyra genomarbetade blogginlägg, sen började jag ett nytt längre konsultuppdrag som tagit mycket energi och kort därefter blev jag sjuk i nästan en vecka. Sen dess har jag inte kommit ifatt och många av mina inlägg saknar större reflektioner i textform. Dessutom flyttade jag i januari vilket gör att helgerna är ganska lätt att fylla med praktiska saker som har högre prio.

Mitt beslut att haka på #blogg100 var inte särskilt genomtänkt, jag har fortfarande ingen ”publiceringsplan” med tänkta ämnen eller teman för varje dag (vilket iofs är en bra idé). Jag hoppade på utmaningen för att få in vanan att skriva varje dag. Jag märker att jag har en tendens att stanna upp och reflektera över vad som sker och vad jag bör göra i nästa steg när jag kontinuerligt skriver, men inspirationen eller energin till att skriva finns inte riktigt här just nu.

Jag kommer fortsätta skriva för att få det till en vana och rätt som det är kommer det släppa tror jag, samtidigt känner jag ingen press att leverera något speciellt till dig som läsare. Blogg100-utmaningen hoppade jag på främst för egen skull, för att jag på sikt ska kunna skriva bättre och för att ha en plats att kunna gå tillbaka och läsa om vad som gjorts mellan alla dagar och månader.

Innehållet kommer även i fortsättningen vara ganska planlöst, jag kommer skriva om det som faller mig in, en del personliga reflektioner och en del mer jobbrelaterat om webbanalys, konverteringsoptimering och webbutveckling.

Nu ska jag packa upp de sista flyttlådorna! Ha en skön söndag!