Det är många som vet om att de behöver komma i form men som har svårt att ta det där sista steget och ta sig tiden och få träningen till en vana. Och jag förstår det, jag har själv varit där. Jag struntade i träningen för att jag inte hade tid eller ork, eller för mycket jobb, eller ingen motivation, eller var sjuk… ja, du fattar.

Jag har lokaliserat tre förhållningssätt som gjort det lättare för mig och folk i min omgivning att få träningen till en vana. Mycket handlar om att sänka ribban och göra den träningen man har möjlighet till just nu. Den bästa träningen är träningen som blir av.

Ta bort alla hinder
Gör träningen lättillgänglig. Du måste inte gå till ett gym, anmäla dig till ett pass eller köpa träningskläder och utrustning. Ta bort allt som hindrar dig från att röra på dig och se till att du gör något när du vill, när och var som helst.

Gör dig flexibel
Istället för att göra din träning på ett gym eller i ett elljusspår, eller crossfitgym eller annan särskilt plats. Välj träning du kan göra överallt. Du kan göra övningar med din kroppsvikt var som helst, gå i rask takt, gör chins vid lekplatsen, spring upp för en backe eller trappa. Anpassa din träning till var du är.

Dela upp din träning
Sprid ut små portioner av övningar under dagen. Undvik rulltrappor och hissar, spring upp för backen eller trappan på väg hem, gör några armhävningar innan ett möte, gå av en tunnelbanestation tidigare än vanligt och ta en lite längre promenad till jobbet, gör chins hemma.

Om du ser dessa förhållningssätt som regler har du goda chanser att få träningen till en vana. Som bonus ger jag dig tips på några övningar du kan göra hemma utan extra utrustning.

Fem övningar med din kroppsvikt du kan göra hemma

Pistols, enbensböj
Jumping Squats, benböj med hopp
Utfallshopp
Burpees – garanterat flås
Plankan med knäuppdragningar (ny favorit via min bloggkollega)
Armhävningar (är underskattat, variera bredden mellan händerna)
Jackknife (eller fällkniven)

Lycka till!

Detta är femte inlägget i #blogg100 – en utmaning i att skriva en bloggpost om dagen i 100 dagar.