En del av er vet ju inte så mycket om mig och vad jag gör. Framförallt inte vad jag gjort innan det här. Därför följer härmed en summering. Here it goes.

Jag tog studenten utan fullständigt betyg och började köra lastbil på Schenker efter min tid i grönkläderna. Under en tid körde jag lastbil och lät dagarna gå. Jag trivdes som lastbilschaufför. Det var ett fritt arbete och jag gillar att jobba fysiskt. Dagarna blev till år och jag fick en känsla av ”nu eller aldrig”. Då tog jag mig i kragen och ägnade dagarna i min lastbil och kvällarna till att plugga upp bland annat Fysik B samt Tyska B. I Tyska B hade jag en handledare jag ogillade starkt under min tid på gymnasiet. Det visade sig senare att han är en av de bättre lärarna jag haft.

Jag fick bättre betyg vilket gav mig behörighet till universitet och högskola. Jag sökte till brandingenjör och yrkesutbildningen för brandman men hade alldeles för dåliga betyg eller för lite erfarenhet. Istället började jag se mig om efter andra utbildningar. Jag bläddrade i kurskataloger efter sånt som intresserade mig. Jag gillar data, teknik och framförallt det mesta som relaterar till Internet. Och hur det påverkar oss som människor. Det ledde mig till en utbildning som jag nu fått examination i. Jag är ingenjör i informationsteknik och har en fil. kand i information.

Jag har aldrig varit så engagerad i studierna som jag var på Högskolan i Kalmar. Första året var ovant, dels studierna men även att gå till hälften av min tidigare lön i pengar, dubbelt så dyr hyra och från stor tvåa till 15 kvm. Efter första året trivdes jag riktigt bra. På gott och ont blev utbildningen vad man gör den till själv. En bred utbildning som krävde ett brinnande intresse för att skaffa sig ett djup. En ingenjörsutbildning där definitivt ingenjörsdelen blev det tyngsta under de 3,5 åren, på andra plats kommer min distanskurs jag läste samtidigt som flyttat upp till Stockholm med examensarbete och jobb.

Det är fascinerande hur fort tiden kan gå och hur saker kan förändras. Under sista året på HIK, efter en tentamen i ingenjörsdelen fick jag ”Horribelt!” som svar på en misslyckad beräkning. Jag gav mig inte och drygt 1,5 år senare sitter jag tillsammans med en försäkringsanalytiker och tar fram beräkningssnurror så 1,2 miljoner svenskar kan jämföra ITPK-avgifter mellan flertalet försäkringsbolag.

Idag jobbar jag inom webb och reklam. Jag trivs svinbra! Jag älskar webben och att hjälpa folk förstå nyttan med webben som kanal. Jag drömde inte om reklambranschen som liten, men å andra sidan, när jag flyttade till Stockholm i september 2006 hade jag varit här en gång förut och det var i klassresan i 9:an.

Jag minns första dagen jag flyttade hit, jag hittade inte längre än till Sergels torg. Där satt jag, på Burger King på ”plattan”. I en helt ny stad, ny vardag och ny lägenhet. Dag tre tog jag tunnelbanan från T-centralen till Hötorget för att hitta till rätt plats.

Sen dess har tiden gått i rasande takt och det är snart två år sen jag blev glad av att se mitt första verk på Aftonbladet. Sen dess har jag jobbat med bland andra Collectum, Becker Acroma, Smartbox, Svensk Energi, Arla, IKEA, Visit Sweden, Högskolan i Kalmar, Järvastaden, Solna stad, Jernhusen, Vidbynäs Golf Club, Fastighetsägarna, Amendo och Svenska bostäder.

Jag jobbar idag med min hobby. Jag har ett brinnande intresse för webben och har många idéer vad man kan göra med den. I november 2007 köpte jag en idébok, idag är den halvfull. Det ledde till att jag för några månader sen startade ett eget bolag. Jag behövde plattform, en plattform för de idéer jag har och en plats för mitt intresse kring business. Jag ser dagligen att det finns behov av det jag kan och brinner för. Fler anledningar än så behövs inte.

Så, kort sagt, jag pysslar med webb och reklam. Nåt ska man ju göra.