För ett tag sen var jag i Köpenhamn, på Reboot. Reboot förklaras enklast som ett evenemang med fokus på digital förändring och kultur. Hit åker människor en gång om året för att starta om deras perspektiv och sinnen, inspireras och träffa intressanta människor.

Camp på Reboot

Reboot startades 1998 som ett event med danskt fokus av Thomas Madsen-Mygdal och har senaste fyra åren blivit mer och mer internationellt. 2005 var det 400 deltagare från mer än 22 länder, i år var vi 600 personer.

Jag, Heidi Harman och Anton Lindqvist tog bilen söderut (plockade upp Peter Rosdahl i Malmö) för att delta i årets Reboot, Reboot11. Ämnet för i år var Action. I två dagar bjöds det på föreläsningar kring banker, infrastruktur och nya samhällsstrukturer. Personligen tänkte jag “vilken start, vilket upplägg” och twittrade “Jag älskar det här upplägget!” två timmar in i konferensen. Då hade jag redan skrivit ett förslag på handling och haft möjlighet att vara med och bygga en wificykel eller bidra med innehållet till en bok.

Det är svårt att återberätta vad allt handlade om. Det är så mycket intryck. Miriam Olsson har skrivit en summering, Niclas Strandh har bloggat om alla föreläsningar han lyssnade på och Erik har postat två filmer som säger en del om bredden på Reboot.

Själv har jag samlat lite bilder på Flickr och tycker Martin Källströms film summerar känslan jag fick av Reboot11 på ett bra sätt.

Ett stort tack till Thomas Madsen-Mygdal och “the we”.

Vi ses på Reboot12!