Leo Babauta och Tim Ferriss diskuterar om mål är något bra eller dåligt.

Leo, som är emot mål och Tim, som är för mål, diskuterar vilket som är bäst. Leo menar att problemet med mål är att det är slutpunkten, om vi fullföljer ett mål, och oavsett vad vi lärt oss av det eller hur roligt vi haft på vägen, så känner vi ändå att vi misslyckats och fortsätter framåt.

Tim håller inte med. Han tycker planering är viktigt och att värdering är bra men att ett mål ger något att sträva efter.

De pratar bland annat om att mål är en del av Tim’s rutin, varför Leo har experimenterat med att släppa mål och hur det fungerar utan, att lära sig acceptera brister som en del av den mänskliga naturen.

Intressant diskussion mellan två smartskallar!

Leo Babauta och Tim Ferriss

Leo Babauta är en nyupptäckt inspiratör för mig, han skriver om Zen Habits, vilket handlar om att hitta enkelhet i vårt dagliga kaos och rensa upp så vi kan fokusera på det som är viktigt, skapa något bra och finna lyckan. Läs hans fantastiska historia →

Timothy Ferriss är en författare som inspirerar och har legat etta på flera av USA’s topplistor med boken The 4-Hour Workweek. I november 2012 lanserade Ferris The 4-Hour Chef som nu ligger etta på the Wall Street Journal’s lista. Tim Ferriss blogg →