Jag håller den här bloggen ganska enkel men i mitt jobb har vi utvecklat många WordPress sajter och bloggportaler där det är ett par användbara WordPress plugins som nästan alltid konfigureras.

WordPress

WordPress plugins jag ofta använder

Yoast WordPress SEO
Uteslutande det enda SEO-plugin jag använder numera. Yoast WordPress SEO har importfunktion för både inställningar och data från andra plugins såsom HeadSpace2 och All-in-One SEO. Med detta plugin kan du även skapa XML Sitemaps och brödsmulor (breadcrumbs). De har skrivit en omfattande guide hur du får WordPress sajter att ranka högre. Till deras WordPress SEO guide →

W3 Total Cache
Snabbar upp din WordPress-installation, bra att ha för lite större bloggar och sajter.

Yet Another Related Posts Plugin
Smidigt för att lista relaterade inlägg till en bloggpost. Gör att användaren stannar kvar på sajten och läsa vidare bland liknande inlägg.

Google Analyticator
Smidigt att använda för att enkelt placera Google Analytics-kod på sajten. Som bonus får du enklare statistik direkt i din dashboard.

Contact Form 7
Gör enkelt ett bra kontaktformulär där du kan anpassa felmeddelande, bekräftelse-text, utskick och hur det ska se ut.

Comment Reply Notification
Gör att användaren kan välja att följa fortsatt diskussion för ett blogginlägg som denne kommenterat. Ökar chanserna till bättre diskussioner. Gammalt plugin men gör fortfarande sitt jobb.